onsdag 28. mars 2012

Påskehilsen


Nå nærmer det seg snart påske, noe hele min lille familie ser frem til! Da blir det både tur til fjells og til Sørlandet. Samboeren er vant med ski, snø og kvikklunsj i høyden, mens jeg derimot, har alltid feiret påsken ved sjøen. Ingenting er som grilling av pølser på bål, herlig sjøluft og maling på egg! Ja, pleier å koke egg, tegne/male på de for så å knuse "kunstverket" og spise det. Kan tro samboeren min stusset litt første gang jeg fortalte om det. Får se om jeg ikke får delt noen bilder med dere etter påsken :o)


Tradisjoner er også noe jeg setter høyt, og nå som vi har fått en liten en, har vi jo lyst å dele litt av våre tradisjonene med han. Og tiltross for avstandene prøver vi i år å få til litt av alt. Siden min familie også bor på Vestlandet er det spesielt viktig for meg at minsten får sett tante, mormor og morfar så ofte han kan. I tillegg er det flere bursdager i påsken, så her blir det skikkelig påskekos! 

Vi teller dager og gleder oss til å kose oss sammen med familie!






Nyt påsken folkens!

* Marianne *


tirsdag 27. mars 2012

Tirsdagskos


Siden mammapermen er over, har det dessverre blitt mindre tid til innlegg her.. Har et par prosjekter på gang, blant annet babytøy og en puff som skal trekkes om, men dette blir det også dessverre mindre tid til. Håper likevel at jeg skal få gjort litt mer i løpet av uka, så følg med ;o)

I kveld må jeg likevel bare dele en liten godbit. Har i det siste vært fysen på noe godt om kveldene, men prøver å unngå for mye søtt, så ble derfor veldig inspirert da jeg fant denne oppskrift på müslimuffins i det nyeste Woman (oppskrift under bildene). De var utrolig gode og sammen med jordbær ble det en perfekt avslutning på tirsdagskvelden. Ikke dum smak på jordbærene heller faktisk. Å som jeg gleder meg til sommeren!









Mûslimuffins 
12 stk

75 g smør
3 ts honning
3 dl melk
1 egg
200g mel
2 ts bakepulver
300g mûsli
1/2 ts salt

Sett ovnen på 200 grader. 
Smelt smøret og rør det sammen med honning, melk og egg. 
Bland mel, bakepulver, salt og mûsli i en skål. 
Rør alt sammen og fordel deigen i små muffinsformer. 
Eventuelt kan du legge dem på bakepapir som små boller. 

La muffinsene stå i ca. 20 minutter. Spis dem når de fortsatt
er lunkne og legg resten i fryseren 
- da har du kveldssnacks, evt. frokost resten av uka!



Ha en fin kveld

* Marianne *

onsdag 21. mars 2012

Den syvende sans



Med deilige dager badet i sol og en herlig følelse av vår som kommer snikende, kommer også inspirasjonen og energien :) Denne uken ble det den 7 sans som fikk en "makeover". I utganskpunktet var den helt sort med en logo på, men etter en runde gjennom alt scrappeutstyret fant jeg både dekorark og perler. Alt er kjøpt på Panduro. Og vips, her er resultatet





Ha en solfylt onsdag! 

* Marianne *

tirsdag 13. mars 2012

Giveaway hos macMatre


Sjekk ut macMatre sin blogg! Hun har nå en giveaway hvor du kan vinne gavekort på 500,- fra sne Design

Trekning 14. mars!







Ha en strålende tirsdag!


* Marianne *


søndag 11. mars 2012

Invitasjoner


Plutselig var søndagskvelden her og nok en helg over... For min del har de siste åtte månedene egentlig bestått av en lang helg :p men nå er det snart tilbake til virkeligheten. Mammapermen er over om to uker... Og jeg går tilbake på jobb med blandede følelser. Plutselig er den lille skatten vår blitt en liten stor gutt. Ser likevel frem til at minsten og pappaen skal få sin tid sammen alene, uten en mamma som bare skal "gi et lite råd om hvordan minsten liker...." Ja. dere skjønner hva jeg mener ;)

Ellers har helgen bestått av mere strikking, flere babysett (hmmm lurer på hva jeg skal gjøre med alle settene tilslutt...), koselige kafebesøk i strålende solskinn og deilige trilleturer. Men viktigst av alt, endelig er invitasjonene til bryllupet ferdige! Må si meg ganske fornøyd med resultatet og gleder meg allerede til å begynne på bordkortene. Her er en liten smakebit ;) 





Ønsker alle en riktig fin uke! Vi gleder oss ekstra for her blir det besøk av "supertante" og mere av de herlige kafebesøkene! 


* Marianne *

søndag 4. mars 2012

Cupcakes



Som nevnt har jeg vurdert å lage bryllupskaken selv, noe som også vil innebære selve pynten... Og da er det vel på sin plass å begynne å øve litt :p Første forsøk ble roser på egen hånd, uten hjelp av utstikkere eller former... Disse er laget av lilla sukkermasse med vaniljesmak fra Panduro. Resultatet ble greit, men tror jeg må skaffe meg noen utstikkere å prøve det også. Tenker at resultatet blir enda litt mer "perfekt" da... I tillegg vil jeg prøve å få de litt mer "levende" med skyggelegging. Noen som har erfaringer med pulverfarge/glanspulver/glansspray eller har noen andre lure tips på lager? :) 



Uansett utseende; gulrotcupcake med eller uten rose = herlig søndagskos! 






Lyst å lage selv? :) De er utrolig saftige og fantastiske!



4 egg
3 dl sukker
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
3 dl hvetemel
1,5 dl olje
5 dl revet gulrot

Glasur:
200 g kremost
75 g smør
250 g melis
1 ts vaniljesukker


(Oppskriften er hentet fra http://www.detsoteliv.no/) 



* Marianne *