mandag 11. november 2013

Strikker, strikker og strikker

Da er jeg ferdig med to nye prosjekter, en babybukse og en lue.

Jeg har liten erfaring med å strikke plagg, men nå kan jeg legge til en babybukse på listen :o) Moro å få til noe annet enn bare luer og skjerf. Det er noen småfeil her og der, men det ser ut som en bukse og kan brukes som en bukse. Det er det vikitgste ;o) Men med feil lærer man og neste bukse blir kanskje strikket feilfri.

Oppskriften er hentet fra Drops design og jeg har brukt Drops Baby Merino garn. Et garn som gjør buksen myk og behagelig, samt at det er utrolig godt å strikke med.



Luen er i voksenstørrelse og i en litt baggy modell. Den er strikket med Tynn alpakka, fra Du store alpakka, og Plum. Plumgarnet er melert så luen har derfor ulike gråtoner i seg. Den er god og varm og superbehagelig å ha på seg. Noen som kunne tenke seg en? Strikker gjerne på bestilling :) Kan jo være en fin gave. Send meg en melding. Tynn alpakka finnes i mange fine farger og kan strikkes som ensfarget eller i melert utgave.


(Merkelappen er bak på lua)


Ha en fin kveld. Strikker videre på nytt prosjekt jeg.


* Marianne *

torsdag 7. november 2013

Ny stue


Endelig har jeg fått tatt bilder av vår nye stue i andre etasje og kan vise dere bilder! Oppussingen har tatt tid, men det har absolutt vært verdt det. Vi har ofret et soverom, men har til gjengjeld fått en stue vi kan kose oss i med gutta, spesielt om morgenen i helgene! Her kan vi kose oss under dyna med barnetv, en kopp kaffe og bare nyte morgenstunden.

Jeg har også fått på plass en liten arbeidskrok med en fantastisk fin pult som jeg har fått kjøpt av en god venninne. Den er som skapt for stua og passer samtidig utrolig godt til bordet vi har kjøpt. Bare elsker mitt nye Riviera Maison stuebord! Siden vi har ofret et soverom har vi valgt å kjøpe sovesofa. Er ikke overbegeistret over utvalget som finnes, men er ganske så fornøyd med denne grå vi fant på IKEA. Kivik heter den, og fås i ulike størrelser og med mange ulike trekk. Veggene har vi malt i fargen Morgendis fra Jotun. Veldig fornøyd, syns fargene i hele stua harmonerer godt sammen. Nå er bare spørsmålet hva vi skal velge av gardiner... Har lyst på noen mørke gardiner nå på vinteren tror jeg, mens til sommeren vil jeg ha noe lettere og lysere, men da tenker jeg kanskje liftgardiner. Hmm.. Er det mulig å ha oppheng som kan kombinere dette tro? Ellers gjenstår den siste lille finish når det gjelder dekorering, som bilder på veggene blant annet. Har fått originalbildene fra fotograferingen hos Tryllestøv Studio, så nå må jeg bare få bestemt meg for størrelse på bildene og få fremkalt dem. Gleder meg :0)





Ha en fin kveld, snart helg nå! 

* Marianne *